In de zomer vinden in de omgeving allerlei culturele activiteiten plaats. Kijk voor het gevarieerde aanbod aan concerten, exposities en festivals op de websites van Tournon s/ Rhône en Lamastre.

In Tournon en omgeving zijn gedurende de zomer meerdere festivals. In juli is ieder jaar het festival "Vochora": meerstemmige zang, zowel klassiek als jazz. De concerten zijn in Tournon en plaatsen in de omgeving. Meestal is er ook een concert op de binnenplaats van het klooster in Boucieu le Roi.
Voor mensen met een redelijke beheersing van de Franse taal zijn ook de festivals "Shakespeare" en "Comedie" interessant. Ook deze worden in Tournon en Tain L'Hermitage georganiseerd.

Veel dorpen in de omgeving hebben hun eigen jaarlijkse feestdag met een markt of brocante, muziek en dans. Enkele voorbeelden:
Juli Festival Médiévale in Désaignes met theatervoorstellingen, muziek en markt in Middeleeuwse stijl.
Augustus Frambozen festival met brocante in Nozières
September Uien feest in Tournon
Oktober Kastanjefestival in Désaignes. Met kastanjemarkt, traditionele producten, brocante en muziek.

Bezienswaardigheden
Boucieu le Roi is sinds 2010 een “Village de Caractère”: het dorp heeft een beschermde status vanwege het historische karakter. In Boucieu le Roi is een klein museum over de geschiedenis van het dorp. Op het hoogste punt van het dorp staat een oud klooster, van waar je een schitterend uitzicht hebt over het dal van “Le Doux”. Bij Boucieu le Roi bevindt zich een oude middeleeuwse brug over “Le Doux”.
Er zijn in de omgeving diverse boerderijen waar lokale specialiteiten worden geproduceerd en waar je rondleidingen kunt krijgen. Ook zijn er een aantal kunstenaars en ambachtslieden, die hun atelier openstellen voor bezoekers. Zie Lamastre
In Lamastre is een traditionele bierbrouwerij, gevestigd in een oude watermolen
In de buurt van Nozières is een boerderij waar speciale kaas en vruchtenlikeur wordt gemaakt
Daarnaast zijn er in de omgeving diverse kastelen te bezichtigen. Aan te bevelen is een bezoek aan Château de Crussol in Saint Péray.
In Tain L'Hermitage bevindt zich een wereldberoemde chocolade producent "Valrhona". Er is een Valrhona Boutique Chocolaterie aan de N7 in Tain L'Hermitage, vlak bij de brug over de Rhône.

Markten in de omgeving
Maandag Saint-Agrève
Dinsdag Lamastre
Woensdag Le Cheylard
Donderdag Vernoux
Zaterdag Lamastre (boerenmarkt) en Valence (zeer uitgebreide groentemarkt)