Le Doux vlak bij RossignolRossignol ligt in het dal van de Gorges du Doux. Deze gorges worden beschouwd als één van de mooiste gedeelten van de Noord-Ardèche. Bij Lamastre begint het Parc Naturelle Régional des Monts d’Ardèche. Dit beschermde natuurgebied bestaat uit groene gorges (Désaignes), hoogvlakten (St-Agrève en Nozières) en het hoogalpine landschap rondom de bergen Mont Mézenc en Gerbier de Jonc. Soms met uitzicht tot de Alpen (St. Barthlemie, La Louvesc).

Boucieu le RoiOp 3 km afstand ligt Boucieu le Roi. Dit middeleeuwse dorpje is een ‘Village de Caractère’ en heeft daarmee een beschermde status. In het hart van het recent gerestaureerde dorp ligt een middeleeuwse kerk, een bescheiden winkel met dagelijks vers brood en een café-restaurant. Voor de grotere boodschappen kun je terecht in Lamastre, wat op 16 km. afstand ligt. Twintig km de andere kant op ligt Tournon, een oude Middeleeuwse stad, met alle voorzieningen.

Markt LamastreDe rivier "Le Doux" is zomers bij een aantal dorpen (Lamastre, Désaignes en Labatie d’ Andaure) ingedamd, waardoor er een ‘plan d’au’ ontstaat: een natuurlijke zwemplek. Er zijn picknickplekken met faciliteiten voor kinderen en het is omzoomd door schaduwrijke bomen. In juli en augustus is er ’s middags een badmeester die toezicht houdt.


Markt LamastreIn Lamastre is twee keer per week markt. Het heeft vele voorzieningen, o.a. een grote supermarkt, veel verschillende soorten winkels, hotels, restaurants, pizzeria’s, sportfaciliteiten en een internetwinkel. Daarnaast als medische voorzieningen: huisartsen, dierenartsen en apotheken.


Désaignes omgeving 2 Désaignes omgeving 2